Mishima – Els Vespres Verds 2012 (videoclip i lletra)

Mishima

Els Vespres Verds (videoclip)

disc «L’amor feliç«

Soc aquí per trobar la manera
d’entendre que diu la cançó
que em té captivat des
de la primera impressió.

Quatre o cinc nits que no hi eres
i jo buscava una altre peto,
en volia robar un altre.
No s’ha dit des de la primera impressió.

Càlids vespres verds,
grocs ho trobes
blaus ho perds,
taronges les postes
la vida mai nostre
embriagadors els vins,
que bevem quan fugim
de la primera impressió.

Càlids vespres verds,
grocs ho trobes
blaus ho perds,
taronges les postes
la vida mai nostre
embriagadors els vins,
que bevem quan fugim
de la primera impressió.

On es el meu Amor? On es el meu Amor? On s’ha ficat?
On es el meu Amor? On s’ha ficat? On s’ha ficat?

Videoclip realitzat per Nueveojos a partir de il·lustracions d’Andrés Hispano.
Produït per Animac i estrenat en l’acte inaugural de l’Animac 2012

Mishima - Els Vespres Verds (videoclip i lletra) del disc L'Amor Feliç
Mishima – Els Vespres Verds 2012 (videoclip i lletra) 2

L’amor feliç‘ fou el seté disc de Mishima
(TRIS/Warner Music Spain, 2012)

 1. La vella ferida
 2. Els vespres verds
 3. Ull salvatge
 4. L’última ressaca
 5. Els crits
 6. El que em van dir
 7. El camí més llarg
 8. No existeix l’amor feliç
 9. Ossos dins d’una caixa
 10. No obeir
 11. Rilke
 12. Ningú m’espera

El grup Mishima

Mishima és un grup de música pop, amb influència de la cançó d’autor, creat a Barcelona l’any 1999. El formen David Carabén, Marc Lloret, Dani Vega, Xavi Caparrós i Alfons Serra. El nom del grup prové de l’escriptor japonès Yukio Mishima.

Història del grup Mishima

El grup Mishima fou fundat l’any 1999 i publicà el seu primer disc l’any següent. Malgrat els seus dos primers discs, enregistrats en anglès (amb algunes cançons en català), ja van ser força ben acollits per la crítica, el veritable reconeixement els va arribar amb la publicació del tercer, Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa (2005), àlbum cantat íntegrament en català.

També en català van publicar el següent disc, Set tota la vida (2007), que recull catorze històries escrites i cantades per David Carabén. A mig camí entre el pop i la cançó d’autor, les peces d’aquest àlbum són més curtes i directes que les anteriors, i mostren un contingut més cru; tot això, sense abandonar la vocació literària que els ha caracteritzat sempre. La revista musical Rockdelux va triar Set tota la vida com un dels millors àlbums espanyols de la dècada.

El 12 d’abril de 2010 van publicar el seu cinquè àlbum Ordre i aventura, que la banda va presentar oficialment el 2 de juny del mateix any a la Sala Apolo de Barcelona i que els va portar a omplir el Palau de la Música Catalana el març de 2011, després d’una intensa gira.

El 27 de març de 2012 van editar el seu sisè disc L’amor feliç, gravat als Estudis de Paco Loco, a El Puerto de Santa María. El disc va entrar al número nou de la llista de vendes en la seva primera setmana a les botigues. Estilísticament, en aquesta ocasió el treball es situa entre la cançó d’autor i el grup de rock.

El 25 de març de 2014 va sortir a la venda el setè àlbum del quintet barceloní anomenat L’ànsia que cura. L’11 de març la banda va fer públic el primer senzill del disc titulat «Llepar-te». Les dotze cançons d’aquest nou treball discogràfic han estat enregistrades durant el mes de gener a l’estudi Black Box Studio, situat a França, concretament a la regió d’Anjou. La gira del disc va durar un any i mig, finalitzant a la Sala Apolo de Barcelona el 29 de desembre de 2015.

El 5 de maig de 2017 va sortir el vuitè disc: Ara i res. El senzill de llençament va ser «Qui més estima», seguit de «S’haurà de fer de nit» i «Menteix la primavera». Un àlbum més reposat, obtenint una molt bona crítica i considerat el millor disc pop-rock en català als Premis Enderrock.

L’any 2019, en motiu del seu vintè aniversari, van treure el seu primer disc en directe, una recopilació de 20 cançons de dos concerts de Nadal a la Sala Apolo de Barcelona (desembre del 2018). Va ser titulat, Ara i aquí.


Publicado

en

,

por

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *